2.3. Vaša tablica kompetencija – vrednovanje tečaja

Tijekom tečaja tražit ćemo od vas da bilježite dokaze vaših kompetencija u tablici kompetencija kreiranoj za ovaj tečaj.

Svaki modul sadrži aktivnosti koje vode prema razvoju kompetencija, stjecanju i primjeni znanja, preispitivanju i stjecanju stavova. U početnim modulima te ćemo elemente identificirati mi, tako da ćete samo morati birati dokaze za navedene kompetencije. Od modula 6 nadalje, vi ćete sami identificirati kompetencije te će vaša tablica biti više individualizirana.

Možete započeti uvrštavanjem dokaza za kompetencije iz modula 1 i 2 u svoju tablicu kompetencija. Na sljedećoj poveznici možete pronaći primjer tablice kompetencija. Kreirat ćete svoju tablicu na Google disku. Otvorite novi dokument i kreirajte tablicu po uzoru na našu.

Upute za rad s Google diskom možete pronaći ovdje.

Pokažite da:

  • shvaćate važnost upoznavanja i orijentacije u e-tečajevima

  • znate podijeliti informacije o sebi u online okruženju, možete upoznati grupu u online okruženju, znate pisati u online okruženju, razumijete pojam privatnosti na Internetu, znate organizirati svoj rad u online okruženju

  • možete identificirati svoje kompetencije nastavnika i analizirati koje od njih se mogu steći uporabom informacijskih i komunikacijskih tehnologija

Pokažite dokaze o provedenim aktivnostima pomoću:

  1. profila s fotografijom i predstavljanjem (slika zaslona ili poveznica),
  2. planiranja učenja ili nastave (mapa tečaja temeljena na TPACK-u)
  3. Padlet ploče – lista kompetencija (slika zaslona)
  4. objavom poruke na forumu o poduci pomoću informacijskih i komunikacijskih tehnologija i o kompetencijama (slika zaslona)
  5. poveznicama ili drugim zanimljivim zaključcima koje želite zabilježiti o prva dva modula.

Kako će tečaj napredovati, dodavat ćete nove kompetencije i nove dokaze za njih. Na kraju tečaja zaključit ćete mapu svojih kompetencija koje ste stekli ili poboljšali tijekom tečaja te ćete time napraviti elektronički portfolio kojim ćete ilustrirati svoj napredak. 

Vrijeme za izvršenje zadatka: 60 min.